ΑΠΟΨΕΙΣ

Το διαδίκτυο και πώς μπορεί να τροφοδοτήσει την... άγνοια

Το διαδίκτυο και πώς μπορεί να τροφοδοτήσει την... άγνοια

Στις σημερινές συνθήκες πληθωρισμού των πληροφοριών και των γνώσεων, οι εχθροί των ανοικτών κοινωνιών έχουν καταφέρει να αχρηστεύσουν τους μηχανισμούς απόκτησης κριτικού πνεύματος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς η Βενεζουέλα χάνει τους δημοσίους υπαλλήλους!

Πώς η Βενεζουέλα χάνει τους δημοσίους υπαλλήλους!

Η… άλλου τύπου δολαριοποίηση της οικονομίας και πώς διαμορφώνει τις τάσεις στην αγορά εργασίας της πολύπαθης χώρας. Η αποστροφή για τις «ασφαλείς» θέσεις της κρατικής μηχανής και το κυνήγι του αμερικανικού νομίσματος. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Γιατί η Ελλάδα δεν μετατρέπει τη γνώση σε αξία

Γιατί η Ελλάδα δεν μετατρέπει τη γνώση σε αξία

Η υψηλή κατάταξη της χώρας μας σε επίπεδο εκπαίδευσης και η αδυναμία να μεταφραστεί αυτό σε παραγωγικότητα. Η σημασία της δημιουργίας συγκεκριμένων οικοσυστημάτων. Γράφει η Βενετία Κουσία.

Τα ασφαλιστικά εγκλήματα και η τιμωρία των νέων

Τα ασφαλιστικά εγκλήματα και η τιμωρία των νέων

Το τριπλό τζακ-ποτ που βλέπει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο Γ. Βρούτσης και η σκληρή πραγματικότητα. Πώς μετατρέπονται σε «ασφαλιστικά παράσιτα» οι μισθωτοί. Η τιμωρία των νέων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Το επώνυμο ελληνικό κρασί κερδίζει τη μάχη των αγορών

Το επώνυμο ελληνικό κρασί κερδίζει τη μάχη των αγορών

Η μεγάλη κατάκτηση των Ελλήνων οινοπαραγωγών, το στρατηγικό σχέδιο branding στις διεθνείς αγορές και ο κίνδυνος από την υπερφορολόγηση στον κλάδο. Γράφει ο Γ. Βογιατζής.

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Διεθνείς έρευνες και συγκεκριμένες εμπειρίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική αποτελεσματικότητα μιας χώρας είναι, μεταξύ άλλων, συνάρτηση και της κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία της. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Νέος ρόλος για το risk management

Στο ρευστό διεθνές σκηνικό που προδιαγράφεται, οι υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνων πρέπει να προχωρήσουν πέρα από την απλή πρόληψη και τη διαχείριση περιστατικών. Οφείλουν να «βλέπουν» αδύναμα σημεία και να έχουν ολιστική άποψη.

Το Μεξικό και ο πυρετός του «πράσινου χρυσού»

Πώς μια πολιτεία που είναι γνωστή για τα ορυχεία χρυσού και τη... μεταφορά κόκας κατάφερε να βρει το δικό της Ελντοράντο στον αγροτικό τομέα. Η ανάπτυξη του αβοκάντο και η έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Ο Πικάσο και γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αξία σας!

Η σημασία της επένδυσης σε ένα ταλέντο. Γιατί πρέπει να αυτοαξιολογούμαστε με βάση τα πραγματικά δεδομένα και πώς αυτό αντανακλάται στη συμπεριφορά αλλά και την καριέρα μας.

Το όραμα ζωής του Henry Ford και το... Bitcoin

Γιατί ο εμβληματικός επιχειρηματίας, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin. Το όραμά του για υπέρβαση του Κανόνα του Χρυσού και το τέλος των πολέμων. Γράφει ο Π. Σεπετάς.

Το οικονομικό κόστος του εγκλήματος σε μια κοινωνία

Οι παγίδες της αγοράς ακινήτου σε αναγκαστικό πλειστηριασμό

Τρία ερωτήματα για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ο κίνδυνος των πιστώσεων και ο ρόλος των ασφαλιστικών

Ανάπτυξη με «έξυπνες» φορολογικές αλλαγές

Υπόθεση Folli Follie: Μια τροπολογία μπορεί να σώσει την «τιμή» της αγοράς

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Τι άλλαξε η οδηγία IDD

Το brain drain, η ελληνική κουλτούρα και οι προκλήσεις

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός χρειάζεται... ταλέντα

Τα 5 λάθη των επιχειρήσεων απέναντι στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

v