FT.COM

Προσαρτήσεις εδαφών: Η επιστροφή μιας επικίνδυνης ιδέας

Προσαρτήσεις εδαφών: Η επιστροφή μιας επικίνδυνης ιδέας

Δεν είναι αθέμιτο να επιχειρηματολογεί κανείς υπέρ της επαναχάραξης συνόρων, όμως οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή θα πρέπει να επέρχεται κατόπιν διαπραγμάτευσης και όχι με μονομερείς προσαρτήσεις τμημάτων από γειτονικές χώρες.

Η Ευρώπη δέσμια του... αναλογικού τρόπου σκέψης

Η Ευρώπη δέσμια του... αναλογικού τρόπου σκέψης

Την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα κυριαρχούν στην τεχνητή νοημοσύνη, η Ευρώπη διακατέχεται από τον φόβο του ψηφιακού μέλλοντος και εφησυχάζει θεωρώντας πως η λύση για τα πάντα είναι η ρύθμιση.

Τέσσερα αποκαλυπτικά γραφήματα για τον κορωνοϊό

Τέσσερα αποκαλυπτικά γραφήματα για τον κορωνοϊό

Με τη βοήθεια γραφημάτων οι Financial Times παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον νέο κορωνοϊό. Η σύγκριση με τον SARS. Ποια είναι τα πραγματικά μεγέθη όσον αφορά το επίπεδο μολυσματικότητας και τη θνησιμότητα.

Τελευταία ευκαιρία για να σώσουμε τον πλανήτη

Τελευταία ευκαιρία για να σώσουμε τον πλανήτη

H επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050 απαιτεί μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία. Ποια μέτρα θα χρειαστούν να πάρουν οι κυβερνήσεις. Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο.

Γιατί βούτηξε στο ναδίρ το κόστος των εταιρικών CDS

Γιατί βούτηξε στο ναδίρ το κόστος των εταιρικών CDS

Σε επίπεδα 2007 έχει υποχωρήσει το κόστος των CDS για εκδόσεις αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Τι καθησυχάζει τους επενδυτές και γιατί έχει μειωθεί κατακόρυφα η συναλλακτική δραστηριότητα. Ποιο trade προτείνεται.

Το δίδυμο Μέρκελ-Μακρόν και η χαμένη ευκαιρία της Ευρώπης

Το διατλαντικό χάσμα και τα βήματα που δεν τόλμησε να κάνει η Γερμανίδα Καγκελάριος για να αλλάξει τα δεδομένα. Οι φιλοδοξίες Μακρόν, τα πολιτικά προβλήματα στο Βερολίνο και το μεγάλο λάθος που έγινε το 2018.

Ελληνικά και ιταλικά ομόλογα έγιναν «bunds με αναβολικά»!

Σε έναν κόσμο αρνητικών επιτοκίων, η Ελλάδα προσφέρει την προοπτική αποδόσεων. Η Ιταλία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με απόδοση άνω του μηδενός.

Τεχνολογικά σοκ απειλούν τη γερμανική υπεροχή

Η υπερεπένδυση σε αναλογικές και υβριδικές τεχνολογίες καθιστά τη Γερμανία ευάλωτη στα τεχνολογικά σοκ. Το παράδειγμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και τι θα πρέπει να πράξουν οι κυβερνώντες.

Πώς το πλουσιότερο 1% μάζεψε... όλο το χαρτί στη Wall Street

Σε απόλυτο κυρίαρχο της αγοράς μετοχών έχουν εξελιχθεί οι πλουσιότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με στοιχεία της Goldman Sachs. Μόλις το 12% των μετοχών στις ΗΠΑ βρίσκονται στα χέρια του φτωχότερου 90%.

Πικετί: Γιατί χρειαζόμαστε ένα νέο φόρο για τους πλούσιους

To σημερινό επίπεδο της ανισότητας δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και αναποτελεσματικό για την οικονομία, υποστηρίζει στους Financial Times ο Τομά Πικετί. Ο ρόλος της ιδεολογίας και η σωστή απάντηση στην κρίση της παγκοσμιοποίησης.

Πόσο απειλείται η παγκόσμια ναυτιλία από τον κορωνοϊό

Τα σχέδια Ασαντ-Ερντογάν για εθνοκάθαρση απειλούν την Ευρώπη

Είναι τελικά παράδεισος η τηλε-εργασία;

Τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας

Τα χαμηλά επιτόκια και η μεγάλη παγίδα για τους επενδυτές

Πώς θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα των λευκών κολάρων

UBS and BlackRock σφυρίζουν λήξη του ράλι στις ΗΠΑ

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται ότι θα γίνουν... Ιαπωνία

Η Κίνα θα αποφασίσει το μέλλον του πλανήτη

Οι κεντρικές τράπεζες γέμισαν τις αγορές με... ζόμπι

v