Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Εντός των τειχών, πλέον, το πρόβλημα, εξέλιξη που προφανώς μετρά (και) στην αγορά (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).

Eκ προοιμίου ήταν γνωστό πως το ενδεχόμενο της αναστροφής (ή όχι) τάσης στο ΧΑ θα κρινόταν από τα νεότερα στη χώρα μας αλλά και την τάση της Wall Street.

Χθες βράδυ, στην «αγορά των αγορών» δεν βγήκε η αντίδραση, στην οποία προσέβλεπαν αρκετοί long traders.

Ωστόσο επιβεβαιώθηκε η σημασία των 3.090 μονάδων. Μένει να φανεί, σήμερα-αύριο, εάν ο S&P500 θα δοκιμασθεί χαμηλότερα, προς τις 3.042 μον., όπως δείχνει το διάγραμμα του δείκτη.

Μετά και τη νέα χθεσινή διόρθωση, το stop χαμηλώνει στις 2.120 σε ωριαίο. Από τις 2.053,28 μονάδες ξεκινάει σήμερα και χωρίς αναστροφή τάσης στη Wall Street.

Υ.Γ. Μια από τα ίδια χθες. Καλό θα ήταν να αποφεύγονταν οι εμμονικές μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Η υπόγα ΔΕΝ είναι πρωτίστως μικροκομματική «γωνιά». Λίγο μέτρο ΔΕΝ θα έβλαπτε.

Ο τραπεζικός αρκέστηκε σε ένα διπλό χαμηλό στις 671 μονάδες μέχρι στιγμής, με τον ΓΔ και τον FTSE να καταγράφουν και νέα χαμηλά.

Η ζώνη του 792-802 παρουσιάζει στήριξη στον ΓΔ, με το νέο δεδομένο μας να είναι το stop loss του short (intraday) να κατεβαίνει στις 837 σε ωριαίο κλείσιμο.

 

Τετ 26 Φεβ

Το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του Dow Jones, με τις συνεδριάσεις Δευτέρας-Τρίτης να έχουν αρκετά στοιχεία ξεπουλήματος.

Μεγάλη διόρθωση και για τον S&P 500, δείκτης αντιπροσωπευτικότατος του επιχειρείν των ΗΠΑ.

Στο διάγραμμα/μέτρηση του φίλου George Papigiotis φαίνεται ξεκάθαρα γιατί δεν θα έπρεπε, χθες, να περάσει χαμηλότερα των 3.127 μονάδων.

Κλείσιμο του δείκτη στις 3.128,21 μονάδες. Για να δούμε, τα futures νωρίτερα από τις 3.143 μον. (0,35%).

Η χθεσινή χρηματιστηριακή βύθιση διαμόρφωσε σημαντικά χαμηλότερες τιμές και περιθώρια trading, απ' όσους -προφανώς- αναλαμβάνουν το αυξημένο ρίσκο. Ωστόσο η μεταβλητότητα είναι πρόκληση για όσους έχουν κεφάλαια και «γερό στομάχι».

Στις 671,64 μονάδες το χθεσινό χαμηλό, στις 715,41 το -μέχρι τώρα- υψηλό, σήμερα. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία (Ζαχαράκη), οι 670 μονάδες ήταν ένα επίπεδο που δικαιολογούσε αντίδραση. Ωστόσο καθώς πρόκειται για καθαρά τεχνικής μορφής ανοδική διόρθωση, χρήζει προσοχής το ότι στις 726 μονάδες έχει δημιουργηθεί σημαντική αντίσταση.

v