Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η προσφυγή κατά των ΚΑΕ και η... μετακόμιση της Wind

ΚΑΕ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, που απάλλασσε την Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών από την καταβολή ποσού 581.000 ευρώ.

Η απαίτηση αφορά την απόδοση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για πωλήσεις προϊόντων σε επιβάτες transit, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο έκρινε ότι αυτοί δεν δικαιούνται αγορές duty free.

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ στην έφεσή της επικαλέστηκε σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. αναφορικά με την πώληση προϊόντων σε διερχόμενους επιβάτες, χωρίς την επιβάρυνση των φόρων. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο ΣτΕ, προκειμένου να δοθεί οριστική γνωμοδότηση για το παραπάνω θέμα.

Μύθοι και αλήθειες για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Τις τελευταίες μέρες στην αγορά κυκλοφορούν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας να πάει πιο πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος ήταν για το τέλος Ιανουαρίου.

Η στήλη απευθύνθηκε σε αρμόδιο παράγοντα για τον διαγωνισμό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα βγει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες της αγοράς, αυτές είτε έχουν να κάνουν με χρόνο που φέρονται να ζητούν υποψήφιοι επενδυτές για να στήσουν με άλλους κοινοπρακτικά σχήματα είτε με εμπλοκές που έχει η δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου με την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Δύσκολο παιχνίδι γίνεται το διαδικτυακό στοίχημα

Στη θεωρία, οι τεχνολογικές εξελίξεις ευνοούν την ανάπτυξη του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, με την Ελλάδα να εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, αλλά στην πράξη, η κατάσταση δυσκολεύει για τις εταιρείες του κλάδου πανευρωπαϊκά.

Τα μεικτά ακαθάριστα κατά κεφαλήν διαδικτυακά έσοδα (GGR) στα τυχερά παιχνίδια βρίσκονται στην Ελλάδα κοντά στα 38 ευρώ ετησίως, είπε χθες ο Andrew Gellatly, επικεφαλής ερευνών στον εξειδικευμένο όμιλο Gambling Compliance. Στη Δανία, φτάνουν τα 90 ευρώ και στη Βρετανία τα 80 ενώ στην Εσθονία τα 42 ευρώ.

Τα καλά νέα για ΕΤΕ από Ρουμανία και η έναρξη του project Galaxy

ETE - Banca Romaneasca: Δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως φαίνεται, οι ανησυχίες για υπαναχώρηση, κατόπιν της αλλαγής πολιτικού σκηνικού, της EXIM Bank από τη δεσμευτική συμφωνία που έχει υπογράψει με την Εθνική, για την αγορά της Romaneasca Banca.

Η διοίκηση της κρατικής EXIM bank φαίνεται ότι πήρε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην εξαγορά και εκτός άλλου απροόπτου, η συναλλαγή αναμένεται να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Η Εθνική έχει σχηματίσει εντός του 2019 πρόσθετες προβλέψεις και η πώληση θα επηρεάσει θετικά τον δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας κατά 27 μονάδες βάσης, λόγω μείωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού της.

Το «πονηρό» delisting και η συμμαχία των μειοψηφιών

ΧΑ: Ακούγεται έντονα στη χρηματιστηριακή πιάτσα ότι βασικός μέτοχος πολυσχιδούς εισηγμένης από την Κρήτη ψάχνει -με άτσαλο μάλλον τρόπο, καθώς… έχει βουίξει ο τόπος- να αυξήσει τη θέση του στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση και να τη βγάλει από το ταμπλό του ΧΑ.

Από την άλλη πλευρά όμως, κάποια χαρτοφυλάκια ζητούν υψηλότερο αντίτιμο και κάποια άλλα -ακούγοντας τη σχετική φημολογία- κοιτάνε να «συμμαχήσουν» προκειμένου να προσεγγίσουν ή και να πιάσουν το «κομβικό» 10%.

Και αυτό γιατί το 10% είναι σε θέση είτε να αποτρέψει την επιτυχία της δημόσιας πρότασης, είτε να ανεβάσει το τίμημα στα επιθυμητά (γι’ αυτά τα χαρτοφυλάκια) επίπεδα.

v